Onze werkwijze

Wilt u een offerte voor bootkap, afdekzeil of verandazeil?

Het makkelijkst werkt het als u een paar foto’s mailt of via de whatsapp stuurt met de maten van de boot of veranda. Wij gaan dan vrijblijvend een eerste schatting maken voor u.  als deze ruwe schatting u aanstaat, dan komen wij desgewenst naar u toe, of u kunt ons bezoeken in de werkplaats om verdere afspraken te bespreken.

Bootkappen en afdekzeilen:

Mallen van de boot.

Bij een buiskap of afdekzeil maken wij een zogenaamde mal van de boot. dit is soort doorzichtig zeil waar wij met stift de contouren van de boot op tekenen. dit is een precies klusje waarbij wij afhankelijk zijn van het weer.  Als het regent, vriest of hard waait kunnen wij meestal niet goed mallen. Op het moment dat u geen frame op de boot heeft, dan zullen wij 2 keer naar de boot gaan, eerst voor de maten van het frame, die gaan wij buigen en als het frame op de boot staat nemen wij de mal voor het zeil.

Maken

Na het mallen gaat alles mee naar de werkplaats waar wij de mal gaan uitwerken tot de exacte vormen. Daarna gaan we de uiteindelijke stof bewerken met ramen, ritsen, verstevigingen, oprolbandjes en alles wat verder wenselijk is.

Monteren

Dan komt het spannende moment dat de kap of afdekzeil op uw boot mag. wij besteden hier ook weer heel veel zorg aan, zodat het zeil goed op uw boot uitkomt. het monteren van de sluitingen doen wij meestal op de boot,dus ook hiervoor zijn wij weer weers afhankelijk. de tijd van monteren hangt heel erg af van welke sluiting er gekozen wordt voor de montage.

Verandazeilen en industriële hoezen:

Bij veranda zeilen of hoezen komen wij 1 keer bij u langs om in te meten en de wensen te bespreken.

Monteren kunt u door ons laten doen, of zelf. De veranda zeilen zitten gemonteerd op een rail en zogenaamde Tourniquets . De montage hiervan is redelijk simpel.